Понеділок
29.04.2024
18:26
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість
RSS
 
Сайт учителя хімії
 Яремко Тетяни Сергіївни
Головна Мій профіль Реєстрація ВихідВхід
Каталог файлів »
МЕТОДИЧНА РОБОТА

НА ДОПОМОГУ УЧНЕВІ

ПІСЛЯ УРОКІВ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
Методичний портал Електронний підручник. Основи хімії. Журнал "Хімія і Життя" Хімія. Все для вчителя. Великі хіміки Реферати з природничих наук

Пошук

Головна » Файли » Тести. Завдання до уроку. Контрольні роботи » 11 клас

Завдання до теми « Властивості глюкози та сахарози»
[ Викачати з сервера (33.5 Kb) ] 28.12.2014, 16:23

Завдання до теми « Властивості глюкози та сахарози»

( Завдання 1- 12  оцінюються по 0, 5 бала. Всього – 6 балів)
1. Вкажіть речовину, що належить до моносахаридів
А) глюкоза             Б)  сахароза         В)  фруктоза           Г) крохмаль
2. Вкажіть речовини, що належать до вуглеводів
А) крохмаль, глюкоза, натрій стеарат                             Б) целюлоза, метанол, фруктоза
В) сахароза, крохмаль, целюлоза                                      Г)глюкоза, тристеарин, етанол
3. Вкажіть правильнее твердження « На відміну від глюкози сахароза вступає у реакцію…..
А) гідролізу     Б) гідратації        В) гідрування   Г) тримеризації
4. Вкажіть основну сировину для промислового добування сахарози:
            А) соки овочів і фрукти     Б) соняшник та картопля    
            В) злакові культури         Г) цукрові буряки
           5. Вкажіть реагент, за допомогою якого можна відрізнити розчин сахарози від глюкози
А) бромна вода     Б) вапняна вода        В) аміачна вода    Г) дистильована вода
6. Вкажіть продукт спиртового бродіння глюкози
А ) C6H13OH  + CO2                        Б) CH3OH + CH3-CH(OH)-COOH 
В  ) C2H5OH + CO2                           Г) C3H7OH + CO           
  7. Вкажіть реагент, який доводить, що глюкоза  виявляє властивості багатоатомних  спиртів
            А) бромна вода                        Б) хлоридна кислота    
            В) купрум(ІІ) гідроксид         Г) амоніачний розчин оксиду аргентума
            8. Вкажіть суму коефіцієнтів у рівнянні реакції повного окиснення глюкози
            А) 12              Б) 18                   В) 19                  Г) 20
            9.Вкажіть кінцеві продукти гідролізу сахарози
            А) лактоза і глюкоза           Б) фруктоза і мальтоза                                                                                                                                                
            В) глюкоза і фруктоза        Г) фруктоза і крохмаль
            10. Вкажіть назву вуглеводів, що не піддаються гідролізу
            А) полісахариди           Б) дисахариди   
            В)  моносахариди         Г) трисахариди
           11. Вкажіть формулу продукту молочнокислого бродіння глюкози
А )   CН3 СОOH                            Б) CH3-CH(OH)-COOH              В) CН3 СH2OH                            Г) C3H8O3
           12. Вкажіть значення відносної молекулярної маси сахарози
            А) 342             Б) 276                   В) 180                 Г) 120
 
Завдання 13- 14 оцінюються по 3 бали. Всього 6 балів
 
     
14. Яка маса осаду утворюється при взаємодії 100 г 20 %-ного розчину глюкози з аміачним розчином арґентум (І) оксиду, якщо вихід продукту складає 70 %?             
                                                             
 
Категорія: 11 клас | Додав: Химичка
Переглядів: 699 | Завантажень: 50 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
НАОЧНІСТЬ

ВПЕРЕД ДО УСПІХУ!
Вперед, до творчих успіхів!

ЗВІРЕМО ЧАС

КОРИСНІ САЙТИ
МОН України Освіта.UA Педпресса Центр оцінювання
Журнал
Основа
Хімічний каталог
Алхімік Вікіпедія

Конкурси
гелиантус

Вхід на сайт